Kinesitherapie

Onze kinesitherapeuten zijn opgenomen in het kwaliteitsregister. Hiervoor moeten zij zich permanent blijven bijscholen doormiddel van opleidingsdagen, symposia en congressen. Hieronder vindt u een overzicht voor welke specialisaties u in onze praktijk terecht kan.

Algemene kinesitherapie en revalidatie

Algemene kinesitherapie en revalidatie

Algemene kinesitherapie omvat de behandeling van zowel acute als chronische klachten ter hoogte van het bewegingsapparaat, zoals problemen aan de spieren, pezen, gewrichten en ligamenten alsook de behandeling van nek- en rugpijn. Ook pre- en postoperatieve revalidatie vallen hieronder, zowel na orthopedische ingrepen, als cardiale en andere operatieve ingrepen.

Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie

Bij sportkinesitherapie pakken we sport gerelateerde klachten aan. We kunnen de blessure lokaal behandelen, maar kijken ook naar het bewegingspatroon en de techniek. We focussen niet alleen op herstel, maar ook op preventie van de klachten.

Manuele therapie

Manuele therapie

Manuele therapie is een uitbreiding op de algemene kinesitherapie. Hierbij ziet men het lichaam als één geheel en worden er verbanden gelegd tussen verschillende regio’s en stelsels van het bewegingsapparaat. Met behulp van mobilisaties, manipulaties en myofasciale technieken kan een klacht aangepakt worden. Een juiste motorische controle en ook het neurologisch systeem kunnen aangepakt worden.

Meer info

Lymfedrainage ad modum Vodder

Lymfedrainage ad modum Vodder

Het menselijke lichaam bestaat voor 2/3 uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom onze lichaamscellen, bloedbanen, lymfebanen en hersenbanen. Het lymfestelsel speelt een belangrijke rol in deze waterhuishouding. Door operatie, ziekte, stress of primair bij de geboorte kan dit verstoord zijn. Hierdoor kunnen zwelling of andere klachten ontstaan. Manuele lymfedrainage, eventueel in combinatie met zwachtelen, kan helpen om dit evenwicht terug te bereiken.

Meer info

Bekkenbodemreëducatie

Bekkenbodemreëducatie

Bekkenbodemrevalidatie wordt gebruikt bij urologische-, gynaecologische-, anorectale- en seksuele problemen. Daarnaast kan het ook een rol spelen bij rug- en bekkenproblematiek. Zowel het versterken van de bekkenbodemspieren alsook ontspanning van deze spieren zijn belangrijk. Tijdens deze therapie wordt er ook aandacht gegeven aan onder andere blaastraining, voedingsadvies en houdingscorrectie om zo het probleem in zijn totaliteit aan te pakken.

Pre- en postnatale kinesitherapie

Pre- en postnatale kinesitherapie

Tijdens en na de zwangerschap ondergaat het lichaam veranderingen. Bij prenatale kinesitherapie begeleiden we u in uw zwangerschap, er wordt naar de bevalling toegewerkt en klachten kunnen behandeld worden. Na de bevalling is het belangrijk het lichaam te laten herstellen en verzwakte bekkenbodem- en buikspieren gecontroleerd terug op te trainen.

Neurologsiche revalidatie

Neurologsiche revalidatie

Neurologische revalidatie wordt toegepast na een herseninfarct- of bloeding, bij Parkinson, MS, ALS, perifere zenuwaandoeningen en andere aandoeningen van het zenuwstelsel. Het verbeteren of stabiliseren van de zelfredzaamheid staan centraal. Hierbij worden oefeningen gedaan voor evenwicht, coördinatie, spierkracht en algemene conditie. Er kan ook geoefend worden op het uitvoeren van transfers.

Dry needling

Dry needling

Dry needling wordt gebruikt bij de behandeling van triggerpoints. Een triggerpoint is een lokale verkramping in de spier, die naast lokale drukpijn, ook pijn op afstand kan veroorzaken. Ze kunnen ontstaan door o.a. overbelasting, verrekking, verkeerde houding en stress. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze triggerpoints te behandelen. Met dry needling kunnen we snel en langdurig deze punten uitschakelen. De naald wordt lokaal in het punt ingebracht, zodat er een twitch respons ontstaat in de spier, en deze tot ontspanning komt. Er wordt niet gewerkt op energiebanen en verschilt dus van acupunctuur.

Meer info

Shockwave therapie

Shockwave therapie

Shockwavetherapie verbetert de stofwisseling en de doorbloeding in het pijngebied, waardoor het eigen genezingsproces van het lichaam gestimuleerd wordt. Het is effectief bij de behandeling van o.a. peesontstekingen, calcificaties, littekenweefsel, fasciitis plantaris, hielspoor en triggerpoints.

BPPV (duizeligheid)

BPPV (duizeligheid)

Benigne paroxysmale positionele vertigo (BPPV), is een vaak voorkomende oorzaak van duizeligheids- of evenwichtsklachten. Hierbij kan u kortdurende aanvallen van duizeligheid, eventueel gepaard gaand met misselijkheid en braken, ervaren die uitgelokt worden door snelle, plotse hoofdbewegingen. BPPV wordt veroorzaakt doordat kristalletjes ter hoogte van het binnenoor loskomen en gaan rondwarrelen in het evenwichtsorgaan waardoor er in de hersenen verkeerde informatie wordt doorgegeven en duizeligheid ontstaat. Tijdens het klinisch onderzoek gaan we na met welk manoeuver (Semont/Epley Manoeuver) we de kristallen terug op hun plaats kunnen krijgen, in sommige gevallen zal het nodig zijn te starten met habituatietraining. Ook bestaan er andere mogelijke oorzaken van duizeligheid zoals oa hoogcervicale articulaire problemen of bepaalde spierendysfuncties. In deze gevallen kan u ook bij ons terecht.

Kaakklachten

Kaakklachten

Kaakklachten (TMJ) zijn klachten in en rondom het kaakgewricht en kunnen optreden tijdens het kauwen en tandenknarsen, alsook kan een beperkte mondopening optreden of kunnen klikkende geluiden t.h.v. het kaakgewricht merkbaar zijn. Ook kunnen kaakklachten de oorzaak zijn van andere problemen zoals oorpijn, tandpijn, aangezichtspijn en hoofdpijn. Dit kan geassocieerd gaan met oorsuizen en eventueel zelfs duizeligheid, slikproblemen, kauwproblemen of nekklachten. Met behulp van mobilisaties, tracties, repositie- en spierreleasetechnieken kunnen deze klachten, in combinatie met advies en oefeningen voor thuis, behandeld worden.