Pilates

Wat is Pilates?

Pilates is niet nieuw. Deze bewegingsmethode werd begin 19e eeuw ontwikkeld door Joseph Pilates. De methode wordt hoofdzakelijk uitgevoerd met behulp van specifieke Pilatestoestellen. Maar tegenwoordig zijn het vooral de oefeningen op de mat die populair zijn.

Pilates is een work-out voor het hele lichaam, waarbij beweging centraal staat. Zowel de controle over je beweging als de kwaliteit van bewegen zijn belangrijk. Het mooie aan Pilates is dat het kan uitgevoerd worden door iedereen. Van topatleten, aanvullend aan hun training, tot personen zonder sportervaring. Pilates kan zelfs als revalidatie van bepaalde pathologieën gebruikt worden.

Regelmatig Pilates uitoefenen heeft positieve effecten op het hele lichaam. Het zorgt voor een toename in kracht, lenigheid en controle. Het maakt je bewust van je beweging, waardoor je beter en efficiënter gaat bewegen. Een gebrek aan deze controle ligt vaak aan de basis van bepaalde klachten en blessures.

Groepslessen

Omdat het belangrijk is dat je op je eigen niveau kan trainen zijn er verschillende levels.

Back to basic

Deze groep is bedoeld voor personen die uit een revalidatie komen na acute klachten of personen met chronische klachten die nog geen ervaring hebben met Pilates. Bewegingen worden in deze groep extra gecontroleerd en aangepast afhankelijk van de klachten.

Beginner

Als je nog geen of minimale ervaring hebt met Pilates dan is deze groep voor jou. Er wordt stap voor stap opgebouwd zodat je bewegingen leert uitvoeren met de juiste spieren en in de juiste houding.

Intermediate

Je hebt al een aantal reeksen Pilates gevolgd. Je kent jouw lichaam, je weet hoe je bewegingen op een juiste manier uitvoert en wat je aandachtspunten zijn. Er zit meer flow in de les en oefeningen worden uitdagender.

Advanced

Je hebt al meerdere jaren ervaring met Pilates. Je bent je volledig bewust van jouw lichaam en hebt geen klachten. Oefeningen zijn pittig en uitdagend. Aandacht voor een juiste uitvoering blijft belangrijk.

Praktisch

Tijdens Pilates is controle en het correct uitvoeren van de beweging belangrijk. Daarom gaan de lessen door in kleine groepen, met een beperkt aantal deelnemers.

Uurrooster

Woensdag 18u30 - 19u25: Back to Basics - Beginner

Woensdag 19u30 - 20u30: All Level

Vrijdag 13u30 - 14u25: Back to Basics - Beginner

Geen les

Woensdagen: 3 juli, 7 augustus, 14 augustus

Vrijdagen: 2 augustus t.e.m. 16 augustus

Locatie

Op woensdag gaan onze Pilateslessen door in GO! Basisschool Spectrum Kampenhout (Tiendeschuurstraat 17, 1910 Kampenhout). Bij mooi weer genieten we van de les buiten in openlucht, bij slechter weer gaat de les door in de kleuterturnzaal.

Op vrijdag gaan onze Pilateslessen door in NRG Fitness Kampenhout (Stationsstraat 36, 1910 Kampenhout). De lessen gaan door in de grote zaal achteraan.

Prijs

10 beurtenkaart, 3 maanden geldig vanaf eerste gebruik: €130

5 beurtenkaart, 2 maanden geldig vanaf eerste gebruik: €70

1 beurt: €15

Inschrijven

Mail: info@fyzioplus.be of bel 016 22 61 51

Je allereerste keer Pilates? Vraag meer info over je gratis proefles via info@fyzioplus.be