Videozone

Deze video’s zijn opgenomen om de periode van “in uw kot blijven” tijdens de COVID19 pandemie te overbruggen. Het is belangrijk dat we binnen blijven, maar ook dat we in beweging blijven. Daarom hebben we voor jullie een aantal oefeningen opgenomen die makkelijk thuis uit te voeren zijn.

Deze oefeningen zijn ideaal voor na de bevalling. Maar ook bij bepaalde vormen van incontinentie kan het nuttig zijn om de bekkenbodemspieren op te trainen. Belangrijk is dat je eerst bij onze bekkenbodemtherapeut Magali Breuls bent langs geweest, zodat je weet hoe je op een juiste manier de bekkenbodemspieren moet aanspannen.

De lessen staan in volgorde van moeilijkheid. Start bij les 1 en ga pas naar de volgende les als je alle oefeningen correct kan uitvoeren.

Bekkenbodem LES 1

Bekkenbodem LES 2

Bekkenbodem LES 3

Deze oefeningen zijn geschikt om de rug en schouders in beweging te brengen en sterker te maken. Herhaal elke oefening 10 keer. Zorg voor een goede controle tijdens de oefeningen. De oefeningen mogen geen pijn veroorzaken. Als dit wel zo is, contacteer ons zodat we kunnen nakijken of ze juist uitgevoerd worden.

Heb je last van jouw knie? De spierbalans rondom de knie speelt een belangrijke rol. Deze oefeningen zorgen voor toename in spierkracht, -lengte en stabiliteit rondom de knie. Doe iedere oefening 10x. Afhankelijk van je spierbasis, kan je deze hele reeks 3 keer na elkaar uitvoeren.

Als je moeite hebt om uit de zetel te komen, dan kan je deze oefeningen doen. Een leuke work-out voor het hele lichaam. Herhaal iedere oefening 10 keer. Ben je nog niet moe op het einde? Herhaal de hele reeks nog een keer!

Zeteloefeningen met Jorien

Zeteloefeningen met Magali

Leuke oefeningen om samen met je kleine spruit te doen.

Deze oefeningen kunnen uitgevoerd worden op het einde van de postnatale revalidatie en vanaf 6 maanden na de bevalling. De bekkenbodem- en buikspieren moeten al voldoende getraind zijn, want jouw kleintje is ondertussen niet meer zo licht.

Deze challenge is bedoeld om iedereen aan het bewegen te zetten. Doe deze challenge na met jouw huisgenoot en post deze op sociale media, zodat ook andere de challenge kunnen aangaan.

Gebruik op instagram #fyziopluschallenge @fyzioplus.kampenhout , dan kunnen wij jouw challenge ook zien!